Sote

💉︁ Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta ja -rokotteista: paijat-sote.fi/

Päijät-Sote

Selkokieliset ohjeet Päijät-Soten palveluihin: Päijät-Soten palvelut selkokielellä

Päijät-Sote kokoaa yhteen alueemme sosiaali- ja terveyspalvelut ja helpottaa palvelujen löytämistä (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä). Päijät-Sote palvelee kaikkia Päijät-Hämeen alueen asukkaita. Tutustu Päijät-Soten verkkosivuihin osoitteessa: https://paijat-sote.fi/ 
Facebook.com/paijatsote/
Instagram ja Twitter: @paijatsote

Päijät-Soten verkkosivujen kautta voit varata itsellesi ajan esim. lääkärille, hoitajalle tai hammaslääkärille. Huomioithan, että sinun pitää valita oikea palvelu sen mukaan, missä kaupungissa sinä asut. Jos sinulla on vaikeuksia asioida verkkosivuilla, voit jättää viestin Päijät-Sote chatin kautta. Chat on avoinna arkisin klo 8–15. Chat on tarkoitettu yleiseen neuvontaan: https://paijat-sote.fi/ Chat aukeaa sivuston alareunaan, kun olet avannut etusivun. Voit myös ladata Päijät-Sote -sovelluksen puhelimeesi.

Harjun terveyden digiklinikka Lahden, Iitin ja Kärkölän asukkaille

Lahden, Iitin ja Kärkölän asukkaat pääsevät nopeasti hoitoon ilman ajanvarausta. Etävastaanotolla hoidetaan oireita, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimusta. Digiklinikalla on lääkärin ja sairaanhoitajan etävastaanotto, josta saat apua vuorokauden ympäri. Digitaaliset palvelut saat käyttöösi kirjautumalla verkkopalveluun osoitteessa: harjunterveys.fi/digiklinikka. Kun olet avannut verkkosivun, voit siirtyä suoraan Digiklinikalle omilla verkkopankkitunnuksillasi. Kun olet kirjautunut sisään, voit saada apua ja varata ajan seuraavissa asioissa: 
Hengitystieoireet tai koronavirustestit
Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista ja epäilet koronavirustartuntaa, varaa aika näytteenottoon omaolo.fi  tai soita päivystysapuun 116117.
Muut oireet ja sairaanhoito, 24/7
Lääkäripäivystys joka päivä 7–23 ja hoitajan hoidon tarpeen arviointi klo 23–7.
Terveyteen liittyvä neuvonta, ma–pe 8–20, la 10–16
Hampaiden ja suun terveys, ma–pe 8–20
Suun terveyden asiantuntijan neuvoja, oma-hoito-ohjeita ja suosituksia jatkohoidosta.
Huoli pärjäämisestä, ma–pe 8–16
Sosiaaliohjaajan keskustelutukea riippuvuuksiin, mielenterveyteen ja sosiaaliseen tilanteeseesi liittyen.

Harjun terveyden keskitetty terveysasemien ja hammashoitoloiden puhelinpalvelu Lahden, Iitin, Kärkölän asukkaille

Jos et voi käyttää digiklinikkaa, ota yhteyttä suoraan sote-keskuksiin puhelimitse. Terveysasemilla ja hammashoitoloilla on käytössä keskitetty puhelinpalvelu. Sinulle soitetaan takaisin. 

Terveysasemien keskitetty puhelinpalvelu on avoinna ma–pe 8–20, la 10–16, puh: (03) 410 89 420
Lahden sote-keskus | Harjun terveys
Nastolan sote-keskus | Harjun terveys
Iitin sote-keskus | Harjun terveys
Kärkölän sote-keskus | Harjun terveys

Hammashoitoloiden keskitetty puhelinpalvelu on avoinna ma–pe 8–16, puh: 040 688 8675. Sinulle soitetaan takaisin.
Hammashoitolat Toimipisteet | Harjun terveys 

🦷︁ Ajanvaraus hammashoitoon Lahdessa ma-pe klo 8-16 numerosta 040 688 8675

Lahden laboratorio

Lahdessa voit asioida laboratoriossa käyntiosoitteessa Fimlab Aleksanteri, Aleksanterinkatu 24, 15140 Lahti: https://fimlab.fi/toimipiste/aleksanterinkadun-laboratorio-fimlab-aleksanteri
Laboratorio toimii ajanvarauksella ja vuoronumerolla: ma – to klo 7–18 ja pe klo 7–16. Voit asioida ilman ajanvarausta, jos hoitoyksikkösi on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä, haet tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palautat kotona otettuja näytteitä.
Fimlab Aleksanterissa palvelee myös viisi Nopsa-pikapalvelupistettä, joilla voit asioida sujuvasti ilman ajanvarausta arkisin klo 7–15. Nopsa-palvelupisteet on tarkoitettu ainoastaan verinäytteiden ottoon, muussa tapauksessa varaa aika ma – to klo 7–18 ja pe klo 7–16. Ajanvaraus laboratorioon on helppoa netissä: https://fimlab.vihta.com/public/fimlab/#/home
Ajanvaraus puhelimella: 010808515 (arkisin kello 7–18) 

Hollolan, Heinolan, Asikkalan, Padasjoen, Orimattilan, Hartolan, Myrskylän, Pukkilan ja Sysmän sosiaali-ja terveyspalvelut

Hollolan, Asikkalan, Padasjoen, Orimattilan, Hartolan, Myrskylän ja Pukkilan terveysasemat ja hammashoitolat löydät verkkosivulta:
Sote-keskukset - Päijät-Sote (paijat-sote.fi)
Hammashoito - Päijät-Sote (paijat-sote.fi)

Jos asut Heinolassa tai Sysmässä, voit löytää sosiaali- ja terveyspalvelut kaupunkien omilta verkkosivuilta:
www.heinola.fi Sosiaali- ja terveyspalvelut, Hammashoito - Heinola
www.sysma.fi Sosiaali- ja terveyspalvelut, Suun terveydenhuolto | Sysmän sosiaali- ja terveyspalvelu (sysma.fi)

Akuutti 24

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin voit mennä kiireellisissä tapauksissa Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystyskeskukseen Akuutti24:ään. Akuutti24 hoitaa ne potilaat, joiden tutkimus tai hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. 
Mikäli hampaasi on erittäin kipeä, etkä pääse muualle hoitoon, Akuutti 24:ssä toimii myös hammaslääkäripäivystys joka päivä kello 8–21. Soita ennen lähtöäsi aina Päivystysavun numeroon 116117.
Soita aina ennen lähtöäsi Päivystysavun puhelinneuvontaan 116117. Akuutti24: https://www.akuutti24.fi/
Ota mukaan Kela-korttisi!

112

Jos kyseessä on jonkun henkeä uhkaava vakava tilanne, ota yhteyttä hätänumeroon 112. Hätänumeroon voit soittaa, vaikka et osaisi suomea, hätäkeskus voi järjestää puhelintulkin tarvittaessa. 
Voit myös asentaa puhelimeesi 112-sovelluksen omasta sovelluskaupastasi. Sovelluksen avulla avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu. Sinun tarkka sijaintisi välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä. https://112.fi/112-suomi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän maahanmuuttajapalvelut 

Maahanmuuttajapalvelut tarjoavat kotoutumista edistäviä sosiaalipalveluja vain kiintiöpakolaisille ja myönteisen oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille ensimmäiset kolme vuotta Suomeen muutosta. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän maahanmuuttajapalvelujen neuvonta ja ajanvaraus sosiaalityöntekijälle/ sosiaaliohjaajalle Lahden Palvelutorin Kotouttamossa, Kauppakeskus Triossa, Aleksanterinkatu 18 A, 2. krs, ma-pe klo 9–15.00. 
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän maahanmuuttajapalvelujen sosiaaliohjaajien ja sosiaalityöntekijöiden vastaanotto ajanvarauksella osoitteessa Vapaudenkatu 23 A, 4 krs., Lahti.  

Apua kriisitilanteessa

Netissä sekä puhelimitse on tarjolla tietoa ja tukea mielenterveyden, päihteiden käytön ja muihin arjen ongelmiin.  Älä jää yksin ongelmien kanssa, vaan ota rohkeasti yhteyttä seuraaviin tahoihin, jotka tarjoavat apua elämän erilaisissa kriisitilanteissa:
Päijät-Sote: Mielenterveys - Päijät-Sote (paijat-sote.fi)
Lahden seudun kriisikeskus https://www.mielenterveysseurat.fi/lahti/
Monika-naiset https://monikanaiset.fi/
Rikosuhripäivystys Riku  https://www.riku.fi/
Ihmiskaupan uhrit http://www.ihmiskauppa.fi/