Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua alipi.fi ja on laadittu 20.12.2020 ja päivitetty 08.02.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi, ja olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. 

Alipi ottaa verkkopalveluja kehittäessään huomioon digitalisaation ja saavutettavuuden. Yritämme jatkuvasti parantaa palvelujemme saavutettavuutta erityisesti erilaisten hankkeiden myötä.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse, ja digipalvelu pääosin täyttää Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) vaatimukset. Korjaamme mahdollisia puutteita verkkosivu-uudistuksen myötä.

Ei-saavutettava sisältö

 • Jotkut elementit eivät täytä kontrastivaatimuksia (WCAG 1.4.3)
  Youpret-sovelluksen otsikot saattavat olla vaikeasti havaittavia.
   
 • Kaikki otsikkotasot eivät ole johdonmukaisia (WCAG 1.3.1, WCAG 2.4.1).
  Jotkut otsikkotasoista ovat poissa käytöstä tai niiden yli on hypätty Youpret-sovelluksessa. 
   
 • Linkkien tarkoitus ei ole aina selvä (WCAG 2.4.4)
  Linkit erottuvat tekstistä alleviivauksella, mutta saattavat olla tarkoitukseltaan epäselviä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Vastaamme direktiivin mukaisesti 14 vuorokauden sisällä.
alipi@lahti.fi

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Alipin palvelupiste on avoinna arkisin Lahden Palvelutorilla klo 9-15. Palvelunohjaajamme auttavat teitä mielellään myös puhelimitse sekä sähköpostitse.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero 0295 016 000
Tämä verkkosivusto/sovellus on päivitetty merkittävien muutosten jälkeen
01.03.2021