suomi
english
ruski
arabic

  Suomi taskussa -videopohjainen mobiilioppimisalusta avattu käyttöön

  Suomi taskussa Oy on rakentanut yhdessä yhteistyötahojensa kanssa ilmaista videopohjaista oppimisalustaa, joka tukee ja helpottaa maahanmuuttajien kotoutumista. Palvelu löytyy osoitteesta www.suomitaskussa.eu ja se on avattu  käyttöön 4.1.2017.  Palvelun tarkoituksena on auttaa maahanmuuttajia oppimaan suomea sekä suomalaisia toimintatapoja, jotta he pääsisivät mahdollisimman helposti mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Alusta on optimoitu toimimaan mobiililaitteissa, ja sen käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi. Alusta ei vaadi ylimääräisten sovellusten asentamista, vaan palvelua voi alkaa käyttää välittömästi.

  Palvelu rakentuu lyhyistä n. 2 min videoista, joiden avulla maahanmuuttajat pystyvät opettelemaan suomen kielen käyttöä aidoissa konteksteissa. Videot auttavat samalla ymmärtämään, miten eri tilanteissa toimitaan. Videot on suunniteltu siten, että niiden avulla pääsee kiinni aivan suomen kielen alkeisiin, vähitellen kartuttamaan sanavarastoa sekä oppimaan kielitaitoa, jolla pystyy kommunikoimaan käytännön tilanteissa.

  Palvelua on kehitetty yhteistyössä maahanmuuttajien, maahanmuuttajien opettajien sekä maahanmuuttotyöntekijöiden kanssa. Nyt julkaistava versio on vasta alku ja sen kehittäminen jatkuu. Yhteistyössä ovat olleet mukana Alueellinen integraatiopalvelupiste, Koulutuskeskus Salpaus,  Lahden kansanopisto, Lahden maahanmuuttajapalvelut,  Lahden seurakuntayhtymä, Liikenneturva, LIIRA-hanke, LähiTapiola sekä SOK Hämeenmaa.

   

  Lisätietoja:

  Kehityspäällikkö Olli Toivonen

  Olli.toivonen@suomitaskussa.com

   

  p. 0505904645

  https://www.facebook.com/Suomi-taskussa